VEELGESTELDE VRAGEN

Regelmatig ontvang ik vragen en deze zijn vaak heel uiteenlopend. De een vraagt zich af wat een horoscoop is, terwijl de ander zich afvraagt wat astrologie nou precies is.

Hieronder heb ik de veelgestelde vragen weergegeven, met daarbij de antwoorden, wellicht staat jouw vraag daar ook gewoon tussen.

Wat is een horoscoop?

Je horoscoop is je persoonlijke blauwdruk, die veel kan vertellen over je innerlijke drijfveren, wat je in potentie in je hebt en wat tot bloei wil komen. Het woord ‘horoscoop’ is Grieks en betekent: ‘het uur dat gezien wordt’. Het is een hemelkaart van het moment van je geboorte. Je doet er een leven lang over om je horoscoop te doorlopen. Deze innerlijke rijpingsprocessen gaan gepaard met pijn, verlies, geluk en alle andere herkenbare emoties.

No pain, no gain!

Het ontwikkelingsproces is een vorm van trial and error. Maar onder de oppervlakte is er altijd de behoefte en drang om zoveel mogelijk ‘onszelf’ te worden, om zoveel mogelijk op onze eigen manier ons te verhouden met anderen en de wereld om ons heen, om onze eigen plaats in te nemen en ons eigen aandeel te hebben in het grotere geheel. Dit is een proces dat voorbij het ego gaat en veel meer laat zien waar we eigenlijk voor op aarde zijn, het leven van onze essentie. In het verlangen van onze ziel wordt geen onderscheid gemaakt in goede en slechte ervaringen. Integendeel, het zijn de ervaringen op zich die beleefd willen worden en daarmee bijdragen aan onze spirituele ontwikkelingsprocessen.

Een horoscoop bevat de 12 dierenriemtekens, 12 huizen, de Zon, de Maan en alle planeten, de spirituele punten met daar binnenin alle aspecten (energielijnen).
Ben je benieuwd hoe jouw persoonlijke horoscoop eruit ziet?

Video afspelen

Kun je iemand helemaal lezen in een horoscoop?

Een horoscoop prikt je niet vast op hoe je bent, maar geeft een beeld van aanleg en capaciteiten in potentie. Welke talenten je daarvan ontwikkelt zijn jouw eigen keus en verantwoordelijkheid. Een horoscoop kan je helpen je bewust te worden van jouw kijk op de wereld, van wat je kunt, wat je nodig hebt en op welke gebieden je problemen kunt ervaren.

Naast het zicht op je persoonlijkheid, als het ware het ‘gereedschap’ wat je mee hebt gekregen om je leven te leven, kun je in je horoscoop ook informatie vinden die groter is dan de persoonlijkheid. Informatie die iets kan zeggen over je spirituele essentie en over wat je hier op aarde komt doen.

Je horoscoop laat dus zien wat jouw specifieke groeimogelijkheden zijn, wat jouw ontwikkelingsrichting is en ook waar je handvatten liggen om uit jezelf te kunnen halen wat er in je zit.

Kun je met astrologie de toekomst voorspellen?

Nee. Astrologie kan alleen tendensen en energieën duiden die effect op jou hebben met jouw geboortehoroscoop als vertrekpunt. Met astrologie kan je dingen niet concreet voorspellen, maar de energie die op je afkomt kan wel worden geïnterpreteerd.

Voorbeelden wat wel en niet kan.

Niet: de winnende loterijnummers voorspellen.
Wel: of je kunt rekenen op financiële meevallers.

Niet: of je de persoon zal trouwen die je net hebt ontmoet.
Wel: hoe goed jullie bij elkaar passen en wat jullie van elkaar te leren hebben.

Niet: of je ziek zal worden vlak voor een belangrijke gebeurtennis.
Wel: of je minder goed zal voelen gedurende een bepaalde periode.

Niet: of iemand te vertrouwen is of niet.
Wel: op wat voor wijze je met mensen omgaat en of er situaties komen waar je beter over na moet denken en geen overhaaste beslissingen moet nemen.

Niet: welke beslissingen je uiteindelijk zal nemen.
Wel: de opties die je hebt en de neiging die je hebt.

Wordt het consult opgenomen?

Als extra service wordt het gesprek opgenomen. Je gaat zoveel horen dat het zeer waardevol is om de opname thuis op je gemak nog eens terug te luisteren. Uiteraard vraag ik jou en eventuele andere deelnemers hier eerst toestemming voor. Je krijgt vervolgens na afloop via de mail een link waarmee je het gesprek kunt downloaden. Het gesprek bewaar ik drie maanden voor het geval jij het kwijt raakt.

Meer weten?

Lees hier dan mijn Algemene Voorwaarden.
Indien je nog vragen hebt kun je me een bericht sturen via contact. Ik beantwoord graag nog je eventuele vragen.